Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

90% Χάνεται Η Χρονιά Στο ΝΒΑ


Η Ενωση των παικτών απέρριψε την νέα βελτιωμένη πρόταση των ιδιοκτητών και αποφάσισε να προχωρήσει στη διάλυση της γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει σοβαρό ενεχόμενο να ακυρωθεί ολόκληρη η σεζόν.

“Εχουμε κάνει ήδη πολλές υποχωρήσεις και από τη στιγμή που το ΝΒΑ δεν είναι διατεθειμένο να διαπραγματευτεί περεταίρω δεν έχουμε άλλη επιλογή”, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Ενωσης των παικτών Billy Hunter με τον πρόεδρο της Derek Fisher να προθέτει, “το λόγο πλέον έχουν οι νομικοί μας σύμβουλοι”.

Την περασμένη εβδομάδα ο κομισάριος του ΝΒΑ David Stern κάλεσε τους παίκτες να αποδεχτούν την πρόταση που τους έγινε ώστε η σεζόν να ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και να έχει 72 παιχνίδια όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενδέχεται να μην παιχτεί καθόλου μπάσκετ φέτος.

Η διάλυση της Ενωσης σημαίνει πως οι παίκτες θα κληθούν να εκλέξουν καινούργιο συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους ιδιοκτήτες των ομάδων για την υπογραφή της επόμενης συλλογικής σύμβασης μόνο που αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και μέχρι να ολοκληρωθεί ενδέχεται να μην υπάρχει χρόνος για να γίνει πρωτάθλημα.

“Εδώ και δυο χρόνια προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, αλλά όλες αυτές οι συζητήσεις δεν έβγαλαν πουθενά. Αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για εμάς τους παίκτες. Θα πω για ακόμα μια φορά πως δεν πρόκειται για απεργία. Δεν είναι επιλογή μας το ότι βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση. Θέλουμε να παίξουμε υπογράφοντας μια δίκαια συμφωνία με τις ομάδες μας, όμως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Γι’ αυτό με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών μας θα ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας”, τόνισε ο Derek Fisher που εκτός από τους εκπροσώπους των 30 ομάδων είχε στο πλευρό του περισσότερους παίκτες από κάθε άλλη φορά, αφού το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Kobe Bryant και ο Carmelo Anthony.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου